GALACTIC

MARVL

In opdracht van muzieklabel Armada maakten wij een serie videoclips voor de mysterieuze artiest ‘Galactic Marvl’.

TRANSMISSION 001
What a long, strange journey, stars and galaxies passing by.
Finally made my way to this beautiful place.
Hello my friends, where have you been?
It’s time to begin again…

Met deze tekst klopte Armada Music bij ons aan. Galactic Marvl, een mysterieus Amerikaans producer-duo zou haar eerste tracks uitbrengen op het welbekende label. Aan ons de vraag om hier een serie videoclips bij te maken, met één doorlopend verhaal. Drie korte animatiefilms op zich. Later vroeg ook hiphopproducer Gramatik ons om een clip te maken voor zijn samenwerking met het duo.

Year
2016
Client
Armada Music // Lowtemp Recordings
Services
Concept, Design, Animation, Sound design

Proces

Met ons creatieve team schreven we het verhaal van Galactic Marvl. Wat het design betreft was er ondanks de creatieve vrijheid, een duidelijk beeld van de uitstraling: een animated comic book. Om aan te sluiten bij die uitstraling gingen we op zoek naar de juiste illustrator en die vonden we in Fernando Leon. Samen ontwikkelden we een gave stijl om het schattige ‘Galactic Marvl’ karakter heen. Wat deze animatiefilms vooral bijzonder maakt is dat ze als een film gemonteerd zijn. Het is meer dan prachtige illustraties en vloeiende animatie, het is een echte film. Versterkt door geluidseffecten en cliffhangers.

Gramatik x Galactic Marvl – ‘Voyager Twins’

Het pareltje van het project. Na de eerste drie clips mochten we voor Gramatik extra hard uitpakken. We sloegen wederom de handen ineen met Fernando Leon en ontwikkelden een volledig nieuwe stijl, zonder de feeling van de andere clips te verliezen. Deze clip is een soort proloog op de andere clips, en een mooie plek om te beginnen met de serie.

Bekijk de andere clips hier: