Protocol Recordings

Motion design is waar we bij Supermassive bekend om staan, maar we zien onszelf ook graag als visual artists, beeldmakers. Daarom waren we superblij dat Protocol Recordings de vraag om artwork voor het label te ontwikkelen bij ons neerlegde.

Protocol Recordings is een internationaal label met Nederlandse roots. Als een van de toonaangevende labels binnen de dance-scene zijn ze constant op zoek naar nieuwe manieren om te inspireren en uit te dagen. Met deze uitdaging klopten ze dus ook bij ons aan: Kunnen jullie de visuele stijl van onze artwork vernieuwen?

Die uitdaging gingen we graag aan! De vraag om af te stappen van het letterlijke en in het abstracte te duiken sprak ons erg aan. Een frisse, volwassen look werd gevraagd; een ander beeld dan het over-the-top Amerikaanse dat we zo vaak in de EDM-wereld zien. Wij ontwikkelden een minimale vormgeving waarin veel ruimte overgelaten wordt voor het artwork zelf. Het artwork zelf moest dynamisch, kleurrijk en natuurlijk worden. We besloten niet naar onze gebruikelijk tools te grijpen, maar eens achter de beeldschermen uit te komen en de echte wereld vast te leggen.

Year
2018
Services
Art direction, Design, Photography, Post Production

BATCH 1 – PRISM

Voor de eerste reeks artwork namen we een prisma als hoofdonderwerp. Het breken van licht in een prisma is een superinteressant fenomeen dat op zoveel manieren kan worden vastgelegd. Na een dagje in de studio hadden we een mooie set beelden, waar Protocol weer even mee vooruit kan. Voor het Protocol YouTube-kanaal maakten we matchende videoloops.

BATCH 2 – ICE

Voor de tweede reeks kozen we ijs als onderwerp. Een grote uitdaging, want de onvoorspelbare en oncontroleerbare eigenschappen van ijs zorgden voor redelijk wat hoofdpijn. De resultaten waren het echter allemaal waard. De verschillende patronen die in het ijs tevoorschijn kwamen tijdens het smeltproces zorgden voor interessante en onverwachte beelden.

BATCH 3 – MINERALS

Voor het laatste deel van deze reeks artwork kozen we een ander element uit de natuur: steen. Ruwe of juist geslepen oppervlaktes zorgen voor allerlei doorzichten, reflecties of refracties. En met de juiste belichting en invalshoeken kwamen er zo kleine werelden aan het licht. Ook voor de laatste batch maakten wij matchende videoloops.