Gramatik & Branx – Future Crypto

Wat doe je als je de eerste artiest bent die zijn eigen crypto coin op de markt brengt? Dan maak je natuurlijk een videoclip over hoe deze coin tot stand is gekomen. Wij doken in de geschiedenis van geld, en maakten een verhaal van de allereerste barterdeal tot aan de blockchain en uiteindelijk de GRMTK token.

We wisten dat deze videoclip een speciale aanpak nodig had. Daarom besloten we samen te werken met graphic designer en illustrator Vincent Hammingh. Samen ontwikkelden we een beeldtaal die naadloos aansluit op de duistere en mysterieuze visie achter de video.

De filmische, duistere en mysterieuze scènes zeggen op zichzelf staand niet zoveel, maar vertellen samen het verhaal. De naadloze transities en overgangen verduidelijken dat alle gebeurtenissen voortborduren op elkaars innovaties. Het ene kan niet bestaan zonder het andere.

Year
2018
Services
Concept, Design, Animation, Sound design

E-BOOK

De clip is geen geschiedenisles, maar een trigger voor kijkers om zich verder te verdiepen in de geschiedenis van geld. Om het verhaal achter de clip te vertellen hebben we een e-book ontworpen. Hierin geven we in korte verhalen iedereen de kans om achter de betekenissen van de verschillende beelden te komen.

THE MAKING OF ‘FUTURE CRYPTO’