EIFFEL: Reinventing Legal

In samenwerking met Arteffects en Studio Encode mogen wij de brandstory en huisstijl van EIFFEL opfrissen. EIFFEL is een zakelijk dienstverlener op juridisch, financieel en bedrijfskundig gebied. Zij staan voor slimme oplossingen, geleverd door een netwerk van experts met data als fundament.

Voor dit traject is het statement ‘Human Powered, Data Driven’ in het leven geroepen. Dit staat voor de combinatie tussen de kennis en kunde van de mensen van EIFFEL, en de data die ze gebruiken om organisaties tot een hoger niveau te tillen. 

Voor de visuele invulling van dit statement gebruiken we de bekende schuine lijn van Eiffel als scheidingslijn tussen het menselijke en data. Aan de ene kant zien we de echte wereld, de wereld waarin de Eiffelaars opereren. Aan de andere kant zien we de wereld die we eigenlijk nooit zien; de wereld van data. 

Year
2018
Client
EIFFEL
Services
Design, 2D animation, 3D animation, Compositing, Print

LEADER

Voor het event ‘De Toekomst van Legal: De Wereld op zijn Kop’ konden we de nieuwe richting voor het eerst op de proef stellen. Om het thema ‘Reinventing Legal’ te vertalen namen we het klassieke beeld van Vrouw Justitia en gaven we deze de ‘Human Powered, Data Driven’ treatment. We ontwikkelen met dit beeld als basis een audiovisuele branding met oa een leader, bumpers, programmaschermen en banners in dezelfde stijl. Zo kreeg het event een unieke en samenhangende look & feel.