Rutgers

Rutgers maakt zich wereldwijd sterk voor seksuele gezondheid. Dit gaat verder dan alleen condooms uitdelen. Verschillende programma’s behandelen onderwerpen als seksuele weerbaarheid en genderrollen, allemaal afgestemd op de doelgroep.

Wij mochten een serie animaties maken voor Rutgers. Rutgers heeft verschillende programma’s om wereldwijd seksuele gezondheid te bevorderen. Wij maakten animaties voor ‘Get Up, Speak Out’, ‘Prevention+’ en ‘Whole School Approach’. Een mooie kans voor ons en een nobel doel!

Een uitgebreide serie als deze vraagt om een unieke visuele stijl. Wij sloten opnieuw de handen ineen met Vincent Hammingh om een wereldse stijl te creëren die perfect aansluit bij de frisse maar serieuze toon.

Jaar
2018
Opdrachtgever
Rutgers
Rol
Concept, Design, Illustration, 2D animation, Sound Design

Whole School Approach

Rutgers ontwikkelde samen met partners in Kenya en Uganda een strategie om goede seksuele educatie vorm te geven binnen scholen. WSA betrekt docenten, ouders, mensen uit de zorg, studenten en andere leden uit de gemeenschap in de seksuele educatie, zodat ze samen een veilige omgeving creëren waarin jongeren opbloeien.

Prevention+

Het Prevention+ programma richt zich op het vormgeven van een wereld waarin mannen en vrouwen gelijk zijn, en waarin geweld op basis van gender niet meer bestaat. Zij doen dit door schadelijke genderrollen om te buigen naar positieve. Daarom betrekt het programma zowel mannen als vrouwen, jongens zowel als meisjes.

Get Up, Speak Out

Get Up, Speak Out behandelt serieuze onderwerpen, maar werkt op een informele manier samen met jonge mensen. Jongeren worden actief betrokken om samen het programma vorm te geven. Deze toon moest ook terugkomen in de animatie. Actief, urgent maar vooral positief. Het resultaat is een energieke animatie die het belang van het programma voorop stelt.