Explainers

Het is van groot belang om een nieuw idee, voorstel of project op een begrijpelijke manier te communiceren naar je doelgroep. Wij duiken in jouw opdracht en merkverhaal en filteren de essentie eruit. Als explainer-experts weten we precies hoe we jouw boodschap het beste kunnen overbrengen. Of het nu om een informatief of inspirerend verhaal gaat, we vinden altijd de juiste invalshoek om de doelgroep te raken. Zo maken we van jouw project een klinkend succes!

Voor een serie explainers voor Rutgers werkten we met regionale voice-over stemmen om de boodschap meer gewicht te geven.

Explainers

Een explainer is een geanimeerde uitleg video. Het kan zijn dat het onderwerp zich lastig laat uitleggen of dat het een ondersteunend onderdeel is van je verhaal. Houd je explainer simpel en kort om de informatie interessant en behapbaar te houden. Je kunt explainers inzetten op social media, je website of je online portaal. Maar ook tijdens een presentatie of een pitch.

We maken een pakkende uitleganimatie, of explainer. Op maat gemaakt voor jouw merk. We luisteren naar je verhaal en vertalen deze naar een krachtig script dat past bij de stem van jouw merk. We creëren een grafische stijl die past bij dit verhaal, van 2D flat design tot rijke 3D graphics.

 

Meer Content

Naast het maken van content kunnen wij je ook helpen met het inzetten van jouw uitlegvideo. Moeten we het terugbrengen tot 10 seconden, of een serie uitlegvideo’s maken om in te zoomen op meerdere onderwerpen? We zijn flexibel en weten hoe we het meeste uit je animatie kan halen.

5 simpele tips voor het maken van een explainer

  1. Hou het kort! – Vaak is korter beter. Ga uit van 30 tot 90 seconden.
  2. Weet wie je wilt bereiken en wat je wilt vertellen met je explainer. Wil je informeren, overtuigen of juist activeren? 
  3. Keep it simple. Gebruik simpele taal zodat je kijker niet afhaakt.
  4. Audio is 50% van de ervaring. De voice-over, de muziek en de geluidseffecten bepalen voor een belangrijk gedeelte het gevoel van je explainer. Vergeet ze niet! 

Wat ga je met je explainer doen? Plaats je de explainer op je website, social media of vertoon je hem tijdens presentaties of pitches? Meer weten over het inzetten van animatie in je marketingcampagne? Verdiep je eens in visual campaign content

Meer weten over het laten maken van een explainer video?

Play View Meer Sluiten Bekijk case